Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A koalíció megállapodott az egykulcsos adóról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A parlamenti ciklus végén bevezetik az egykulcsos adót. Ezt az SZDSZ ügyvivője jelentette be.

Horn Gábor azt mondta, hogy ennek feltételét az átmeneti intézkedések bevezetése és a költségvetési egyensúly helyreállítása teszi lehetővé.

A kormánykoalíció erről is megállapodott - közölte azután, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén bejelentette az államháztartás egyenlegének javítására kidolgozott intézkedéscsomagot.

"A megállapodás része az, hogy 2009-re, tehát az átmeneti időszak után egy áttekinthető, a jelenleginél jóval egyszerűbb és egykulcsos adórendszer valósuljon meg" - mondta a liberális párt politikusa.

Hozzátette: a kormányfő által ismertetett összes változtatás az egységes, 20 százalékos adókulcs irányába mutat.

Az SZDSZ az intézkedéscsomagban foglaltakat tudomásul vette, de feltételül szabta, hogy ezekkel párhuzamosan induljanak el a kormányprogramban szereplő reformok, amelyek az egészségügy, a közigazgatás, az önkormányzatok területét érintik, valamint folytatódjon az oktatás reformja is - mondta a szabad demokraták ügyvivője.

Horn Gábor közölte, hogy a költségvetési egyensúly helyreállítása és a gazdasági növekedés folytatódása és felerősödése is olyan közös érdek, amelynek a lakosság is élvezi majd a következményeit.