eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Draskovics: én is felelős vagyok

Az államreformbizottság titkárságának leendő vezetője szerint két év múlva legalább részben megvalósulhatnak a kormány által megjelölt legfontosabb célok. Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter elisnerte, hogy ő felelős a költségvetés jelenlegi helyzete miatt.

Draskovics Tibor a közszolgálati televízió esti hírműsorában azt mondta: az alapkérdéseket 2008-ig törvénybe kellene iktatni ahhoz, hogy sikeres legyen a testület tevékenysége.

A korábbi pénzügyminiszter úgy fogalmazott: az államreform alapvetően a polgároknak nyújtott közszolgáltatások hatékonyabbá tételét jelenti.

Draskovics Tibor a bizottság minisztériumokhoz fűződő viszonyáról annyit mondott: a bizottság a miniszterek partnereként dolgozik, és a döntések előkészítésében vesz részt.

Megterhelték a büdzsét

A politikus elismerte, hogy ő is személyes felelősséget visel a költségvetés jelenlegi állapota miatt.

A költségvetés kialakult helyzetével összefüggésben azt mondta: a jelenlegi hiányt olyan döntések okozták, amelyek a társadalom számára hasznosak voltak, de a büdzsét nagyon megterhelték.

Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök pénteken mutatta be a 11 minisztérium és a kancellária, valamint a most megalakuló kormányzati intézmények vezetőit.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×