eur:
394.4
usd:
371.58
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Súlyos visszásságok az árvaházakban

Súlyos alkotmányos visszásságokat tárt fel az árvaházakban az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese. Takács Albert három gyermekvédelmi intézménynél tartott szemlét, miután több bejelentést is kapott az ott uralkodó áldatlan állapotokról.

Van olyan intézmény, ahol a gyerekeket ingyen dolgoztatják, és nem adnak nekik eleget enni. Takács Albert megállapította, hogy a vizsgált otthonok egyikében sem volt megfelelő az alkalmazottak száma és szakképesítése.

Ugyancsak bírálta az elhelyezés körülményeit, a sportolási és szabadidős tevékenységek feltételeit és a művelődési lehetőségek teljes hiányát.

Takács Albert vezetési hiányosságokat is megállapított. Mint mondta, nem születtek pedagógiai tervek, a gyermekek nevelése ötletszerűen, mindenféle pedagógiai koncepció nélkül zajlik.

Az ombudsmannak olyan információ is a fülébe jutott, hogy az egyik igazgató saját szőlőjében dolgoztatta a gyermekeket, az így termelt bort pedig az otthonban értékesítette.

Ez természetesen bűncselekménynek minősül, bizonyítani azonban az intézmény sajátos belső viszonyai miatt nem lehetséges.

Az ombudsman az Országgyűléstől várja a megoldást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×