Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: \"a következő választáson nyerünk!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jobboldal a választáson vereséget szenvedett, de nem győzték le, mert nem ad fel semmit abból, amit eddig képviselt - mondta a Fidesz elnöke a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) kisteleki kongresszusán.

Ha a parlamenti választásokat röviden értékeljük, akkor leszögezhetjük, hogy a választáson vereséget szenvedtünk, de nem győztek le bennünket - jelentette ki Orbán Viktor.

Az ellenzéki politikus szerint csak azt győzik le, aki belenyugszik a vereségébe, de a Fidesz és szövetségesei nem adnak fel semmit abból, amit eddig képviseltek a magyar vidék és a gazdák érdekében.

"Ezért fogunk nyerni a következő választáson" - tette hozzá Orbán Viktor.

Véleménye szerint az ismét parlamenti többséget szerzett koalíciónak kell szembenézni az ország nehéz helyzetével, a pénzügyi csődbe vezetett országról.

Beszélt arról, hogy naponta négymilliárd forinttal nő az ország adóssága, és egy hónapja nem történik semmi, "csak egy gigantikus megszorító csomag készül".

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy a jobboldal "alkotó ellenzékként" fog működni, és javaslataival megpróbálja elérni, hogy a kormány ne az emberekkel fizettesse meg "az előző négy év hibáit".

Hozzátette: amikor a szocialisták "reformot mondanak, az azt jelenti, hogy turkálni akarnak a zsebben".

A Fidesz elnöke szerint, ha az egészségügy és az oktatás fizetős lesz, akkor a magyar társadalom végletesen kettészakad.

"Ki fog alakulni egy latin-amerikai típusú állam", ahol egy szűk, de gazdag réteg mellett emberek milliói szegénységben élnek - mondta Orbán Viktor.

Véleménye szerint, egy "neoszocialista világ" alakul, ahol a politikai hatalom mellett a gazdasági hatalom is egy szűk elit kezébe kerül.

Előkészület az újabb gazdatüntetésre

Demonstrációs előkészítő bizottság létrehozását javasolja a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége; erről az országos választmány hamarosan dönt - közölte a szervezet elnöke.

Jakab István elmondta, hogy a bizottságot abban az esetben alakítják meg, ha úgy látják, a korábban ismertetett elvárásaik nem teljesülnek.

Négy esztendő tanulsága, hogy a kormány nem tartotta meg ígéreteit, és minden évben agrárdemonstrációval lehetett csak kikényszeríteni azt, ami a gazdáknak jogszerűen járt - tette hozzá a Magosz elnöke.