eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A képviselőknek is fizetniük kell majd a buszon

Egy képviselő csak egy bizottságnak lehet tagja az új országgyűlésben - döntöttek a parlament házbizottságának alakuló ülésén. Minden bizonnyal változik a képviselői költségtérítések rendszere is.

A korábbi 492 bizottsági helyből 386 marad az új országgyűlésben - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke. A házbizottság alakuló ülésén született döntés értelmében egy képviselő csak egy bizottságnak lehet a tagja.

Szili Katalin közölte: az alakuló ülésen a képviselők teljes egyetértéssel fogadták el az Országgyűlés május 30-i ülésének napirendjét. Abban is egyetértettek, hogy az új kormány megalakulása előtt nem lesz lehetőség interpellációra és napirend előtti felszólalásra.

A május 30-i ülésen a parlamenti elé kerül a minisztériumok felsorolásáról és a képviselők költségtérítéséről szóló törvény. Utóbbiról Szili Katalin elmondta: a frakciók további lépéseket akarnak tenni a reformok érdekében.

A képviselők is fizetnek

Az átalakítani kívánt pontok között szerepel a szállásköltségek megállapítása, illetve a költségtérítések differenciálása. A képviselők várhatóan lemondanak az ingyenes utazásról a közforgalmú járműveken.

Szili Katalin hozzátette: az előző ciklusban tett törvényjavaslatok visszavonásáról egyben dönt az országgyűlés. A kijelölt minisztereket másfél hét múlva hallgatják meg, a kormányprogram vitájára ezután kerül sor.

A most elfogadott bizottsági szerkezet a jövő héttől hatályos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×