eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurcsány szünet nélkül egyeztet

Mély és átfogó reform várható az egészségügyben - közölte a kijelölt kormányfő az ágazat képviselőivel tartott konzultáción.

Az egyeztetésen 16 szakember: budapesti és vidéki kórházak igazgatói, az Országos Vérellátó Szolgálat, az Országos Mentőszolgálat, valamint egészségügyi cégek vezetői vettek részt.

Az MSZP-t Hiller István pártelnök, az SZDSZ-t Molnár Lajos, a párt szakpolitikusa képviselte.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a koalíciós pártok elkötelezték magukat a reform mellett, bár tudják, hogy az egészségügy konfliktusos terület.

Emlékeztetett arra, hogy jelenleg nincsenek világos felelősség- és érdekviszonyok az egészségügyben, a kiszolgáltatottságot és a megalázó helyzeteket az orvosok sem tudják elkerülni.

A kijelölt kormányfő hangsúlyozta: a nagy ellátórendszerek átalakítása társadalmi ügy, ezért ezekben a kérdésekben nem dönthetnek kizárólag a szakemberek.

Találkozó a kultúra képviselőivel

Kiemelt szerepet kap a nemzeti kultúra fejlesztése a kormányprogramban - mondta a kijelölt miniszterelnök, miután a kulturális élet 16 képviselőjével találkozott a Parlamentben.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a nemzeti identitás megőrzését a kultúra és a hagyományok ápolása biztosíthatja, ugyanakkor úgy vélte, hogy meg kell őrizni a más kultúrák iránti nyitottságot is.

Hozzátette: segítséget vár az ágazat képviselőitől ahhoz, hogy pontosabban meghatározhassák az állam szerepét a kultúra ápolásában, és a fejlesztés irányának kijelölésében.

A kijelölt kormányfő emlékeztetett arra, hogy a jövő héten benyújtják a kormányprogramot a parlamentnek.

A zártkörű megbeszélésről távozó Novák Ferenc koreográfus elmondta: konkrét pénzügyi kérdésekről és a költségvetésről, valamint személyi kérdésekről nem volt szó.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×