eur:
395.04
usd:
371.53
bux:
66234.51
2024. április 16. kedd Csongor

Gyurcsány: mit igen és mit nem

Az új kormány állami és megyei funkciókat kíván regionális területi szintre helyezni - közölte a kijelölt miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc közölte: ezt akkor is végrehajtják, ha nem lesz meg az önkormányzati rendszer átalakításához szükséges kétharmados parlamenti többség.

A kijelölt miniszterelnök kedden a Parlamentbe meghívott önkormányzati vezetőknek azt mondta: az elmúlt 16 év tapasztalata alapján végig kell gondolni, "hogy mit igen, és mit nem".

Gyurcsány Ferenc szerint a legfontosabb eldöntendő kérdések közé tartozik, hogy miként lehet továbbfejleszteni a kistérségi együttműködés rendszerét, hogy mi legyen a "középső" területi szint, és a változtatásokhoz miként illeszkedjen az államháztartás átalakítása.

A kijelölt kormányfő hozzátette: a reformok 2007 végéig lezárulhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×