Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Betonszállítóval ütközött az óvodások busza

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Óvodásokat szállító busz és egy betonszállító karambolozott Kecskemét belvárosában. A gyerekek közül egyik sem sérült meg súlyosan.

Az elsődleges adatok szerint az autóbusz nem adott elsőbbséget egy betont szállító teherautónak - mondta a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

Hortobágyi István közölte: a kirándulásra induló buszon a vezetőn kívül 17 gyermek és három felnőtt kísérő tartózkodott.

A buszsofőr szerint a baleset azért történt, mert probléma volt a fékrendszerrel - tette hozzá.

A gyerekeket és a felnőtteket a mentők a kecskeméti kórházba vitték.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban közölte: a gyerekek között nincs súlyos sérült, de a felnőttek közül hárman komolyabban megsérültek.

Dr. Gera László, a kecskeméti megyei kórház osztályvezető főorvosa elmondta: négy gyermeket vettek fel az osztályra, hármat fej-, mellkasi- és hasi zúzódással, egyet pedig lábszártöréssel.

Egyikük állapota sem súlyos, néhány nap múlva valószínűleg komplikációk nélkül haza tuduk őket engedni - tette hozzá Gera László.

Szegő István, a kecskeméti repülőkórház baleseti sebészetének orvosa az InfoRádiónak elmondta: a buszvezetőnek csípőtáji törése van.

A sofőr állapota stabil - tette hozzá.

Csorba Zsolt, a baleseti sebészet főorvosa az InfoRádiónak azt mondta: a teherautó vezetője és az egyik pedagógus könnyebben sérült, kezelésük után elhagyhatják a kórházat.