Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz Gyurcsánytól vár választ

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tájékoztatást vár az államreform bizottság működéséről Gyurcsány Ferenc megbízott kormányfőtől a Fidesz - jelentette be Répássy Róbert frakcióvezető-helyettes.

A politikus elmondta: a Fidesz azt szeretné tudni, hogy kikből áll a bizottság, mióta működik, mibe kerül és milyen munkát végez.

Répássy Róbert úgy vélte: a sajtóhírek szerint titokban már működő testületet alkotmányos kontroll alá kell helyezni, mert az egyelőre jogi alap nélkül működik.

A fideszes politikus - szintén sajtóhírekre hivatkozva - azt mondta, hogy a bizottság csaknem húsz törvényt készít elő, függetlenül a minisztériumoktól és az igazságügyi tárca véleményétől, márpedig ez olyan tevékenység, amelynek adatai közérdekűek.

Répássy Róbert úgy fogalmazott: nem szeretnék, ha reformkoncepció kidolgozásának címén állami forintok újabb millióit dobnák ki az ablakon.

"A Fidesz vezetői ma sem válaszoltak arra a levelére, amelyben Gyurcsány Ferenc megbeszélést kezdeményezett az ellenzéki pártok, köztük a Fidesz vezetőivel. Az ügyvezető és egyben kijelölt miniszterelnök mindazonáltal továbbra is abban bízik, hogy a találkozóra még ezen a héten, vagyis a kormányprogram benyújtása előtt sor kerülhet" - reagált a kormányszóvivő.

Batiz András hozzátette: az egyeztetésen Gyurcsány Ferenc a Fidesz valamennyi kérdésére válaszol, miután a kétharmados törvényekkel kapcsolatos javaslatait bemutatta.