Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szájzár az Operában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Operaház vezetői hallgatnak. Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató, Kesselyák Gergely főzeneigazgató és Keveházi Gábor balettigazgató megállapodott abban, hogy a következő hetekben kizárólag az Operaház alkotómunkájáról tájékoztatják a közvéleményt. Ezzel egy időben felújította működését az intézményben tavaly megalakult sztrájkbizottság.

A vezetőségben zajló szakmai viták a stabilizációs folyamat során természetes módon, ám előnytelen formában mutatták az Operaház helyzetét. A konszenzus kialakítása, a konfliktusok megoldása után tájékoztatják a sajtó képviselőit az Operaház belső helyzetéről - olvasható az intézmény közleményében.

Az igazgatósági ülésen megkötött megállapodás nem határozza meg, hogy meddig tart a nyilatkozatstop, és arról sem állapodtak meg a felek, hogy mi történik akkor, ha a három vezető közül valamelyik mégis megszegi szavát.

Az InfoRádió úgy tudja: a vezetőség nyomást gyakorol az érdekvédelmi képviseletekre, annak érdekében, hogy burkolózzanak ők is hallgatásba.

Ám úgy tűnik sikertelenül, mert felújította működését az Operaházban tavaly megalakult sztrájkbizottság, erről az intézmény dolgozóinak szakszervezeti bizottsága döntött csütörtöki ülésén.

Rotter Oszkár, a sztrájkbizottság vezetője elmondta: követelik a tárgyalások haladéktalan megkezdését Hegyi Árpád Jutocsától.

A szakszervezet azt sérelmezi, hogy nem csak a tervezett létszámleépítésről, de az operaház működését meghatározó alapdokumentumokat érintő változásról sem egyeztetett a főigazgató a szakszervezettel.