eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Semjén Zsoltot támadja az SZDSZ

Az SZDSZ nem látná szívesen a parlament emberi jogi bizottságában Semjén Zsolt KDNP-s politikust. A kereszténydemokraták szóvivője szerint a liberális politikusok ezzel durván beavatkoznak pártjuk belügyébe.

Az SZDSZ ügyvivője azt szeretné, ha Semjén Zsolt, a KDNP elnöke nem kerülne be az Országgyűlés emberi jogi, vallási és kisebbségi bizottságába. Gusztos Péter azt mindenképpen elutasította, hogy Semjén Zsolt vezető szerepet kapjon a testületben.

A liberálisok azért utasítják el az ellenzéki pártelnököt, mert szerintük Semjény Zsolt az elmúlt években durva kijelentéseket tett mindazokra, akik nem katolikusok, nem keresztények, nem heteroszexuálisok és nem olyan zenét hallgatnak, mint Mikola István.

A KDNP szóvivője szerint a szabad demokraták hajlamosak a szélsőségekre. Lukács Tamás kijelentette: még egyáltalán nem esett szó arról, hogy a képviselőik melyik bizottságba üljenek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×