Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Több mint 3000 milliárdos bevétel?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tavalyinál gyengébben indult az idei év turizmus szempontjából. Szakértők ennek ellenére állítják, a magyar turisztikai iparág jelentős fejlődés előtt áll, az idei bevétel pedig meghaladhatja a 3000 milliárd forintot.

A Világgazdaság írása szerint nem indult olyan jól az idei év a magyar turisztikai iparág számára, mint 2005. A nemzetközi szakértői szervezetek állásfoglalása szerint ennek ellenére az idegenforgalom jelentős fejlődés előtt áll. Az ágazat szereplői 3168 milliárd forintos bevételre számíthatnak idén, a turisztikai világtanács és az Accenture tanácsadó közösen készített tanulmánya szerint.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy a legjelentősebb belvízkárok több tízezer termelő számára gazdasági ellehetetlenülést okoznak, állítja a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkára. Az eddig becsült adatok alapján a teljes hozamkiesés értéke meghaladja a 20 milliárd forintot. A gazdálkodók megsegítésére, valamint a kialakult belvízhelyzet kezelésére, megelőzésére a MOSZ javaslatot dolgozott ki.

A portfolio.hu közlése szerint nincs tőkepiaci válság, csak korrekcióról beszélhetünk az elmúlt napok tőkepiaci eseményei kapcsán. Koch Zoltán a Metzler Bank frankfurti alapkezelője hangsúlyozta: ez a korrekció nem hasonlítható a márciusi korrekcióval, ez a mostani elhúzódó lehet, és elképzelhető, hogy csak nyár végén tér magához a piac. Addig oldalazó mozgás várható, amelyben fel kell készülni az árfolyamok esetleges csökkenésére is. Koch Zoltán szerint a magyar részvénypiac még könnyen eshet 10 százalékot, de ennek ellenére közép távon vonzó lehet.