Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mi lesz a TV2 és az RTL Klub sorsa?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese szerint az, hogy a Legfőbb Ügyészség jóváhagyta a megállapításait, nem jelenti azt, hogy felbontják a szerződéseket a TV2-vel és az RTL Klubbal.

Az LÜ döntése szerint törvénytelenül hosszabbította meg a két országos kereskedelmi televízió műsorszolgáltatási jogosultságát az Országos Rádió és Televízió Testület. Az ORTT 2005. július 20-án döntött az RTL Klub és a TV2 2007. július 9-én lejáró műsorszolgáltatási jogosultságának meghosszabbításáról.

Az ügyészség azt is megállapította, hogy a médiatörvény szerint nem lehet megújítani a szerződést, ha azt a jogosult ismételten vagy súlyosan megszegte. A TV2 2005-ben 45, az RTL Klub pedig 28 alkalommal sértett műsorszolgáltatói szerződést.

Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese az InfoRádióban azt mondta: az ügyészség foglalkozott két kifogásával, az idő előttiséggel, és a többszöri jogsértés szerződést kizáró erejével. A Gazdasági Versenyhivatal azonban nem vizsgálta a versenykorlátozással kapcsolatos megállapításait.

Az ombudsman általános helyettese elmondta azt is: az LB ügyészi felszólalással él az ügyben, ezzel a jövőbeni jogsértést akadályozhatja meg. A döntésnek a mostani helyzetre nincs hatása.