eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Mi lesz a TV2 és az RTL Klub sorsa?

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese szerint az, hogy a Legfőbb Ügyészség jóváhagyta a megállapításait, nem jelenti azt, hogy felbontják a szerződéseket a TV2-vel és az RTL Klubbal.

Az LÜ döntése szerint törvénytelenül hosszabbította meg a két országos kereskedelmi televízió műsorszolgáltatási jogosultságát az Országos Rádió és Televízió Testület. Az ORTT 2005. július 20-án döntött az RTL Klub és a TV2 2007. július 9-én lejáró műsorszolgáltatási jogosultságának meghosszabbításáról.

Az ügyészség azt is megállapította, hogy a médiatörvény szerint nem lehet megújítani a szerződést, ha azt a jogosult ismételten vagy súlyosan megszegte. A TV2 2005-ben 45, az RTL Klub pedig 28 alkalommal sértett műsorszolgáltatói szerződést.

Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese az InfoRádióban azt mondta: az ügyészség foglalkozott két kifogásával, az idő előttiséggel, és a többszöri jogsértés szerződést kizáró erejével. A Gazdasági Versenyhivatal azonban nem vizsgálta a versenykorlátozással kapcsolatos megállapításait.

Az ombudsman általános helyettese elmondta azt is: az LB ügyészi felszólalással él az ügyben, ezzel a jövőbeni jogsértést akadályozhatja meg. A döntésnek a mostani helyzetre nincs hatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×