Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Négyre szűkült Demszky fideszes kihívóinak köre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem született végleges döntés a Fidesz főpolgármester-jelöltjéről a párt budapesti választmányi ülésén.

A következő hetekben négy lehetséges jelölt - Tirts Tamás, Fónagy János, Tarlós István és Cselovszki Zoltán - személyéről és programjáról indul egyeztetés - közölte Kupper András, a párt budapesti elnöke.

"Õk négyen azok, akik a budapesti elnökség javaslatára, illetve a választmány fölhatalmazására egyfajta jelölési-egyeztetési, programegyeztetési procedúrán fognak keresztülmenni" - tette hozzá.

A budapesti választmány június 13-ig fogadja el a fővárosi listát és dönt a főpolgármester-jelölt személyéről.

A választmány három kerület - az I., a XVII. és a XVIII. - kivételével döntést hozott a polgármester-jelöltekről.

A II. kerületben Láng Zsolt a Fidesz jelöltje, a III. kerületben pedig Tarlós István, feltéve, ha nem lesz főpolgármester-jelölt.
 
A IV. kerületben a Fidesz Wintermantel Zsoltot indítja, az V. kerületben Rogán Antalt, a VI. kerületben Illés Zoltánt, a VII. kerületben Kecskés Gusztávot, a VIII. kerületben Dénes Margitot, a IX. kerületben pedig Kandolka Lászlót.

A Fidesz budapesti választmánya a X. kerületben György István korábbi polgármestert támogatja, a XI. kerületben Kupper Andrást, a XII. kerületben Pokorni Zoltánt, a XIII. kerületben Weszelovszky Zoltánt, a XIV. kerületben Rátonyi Gábor jelenlegi polgármestert, a XV. kerületben pedig László Tamást.

A XVI. kerületben Kovács Pétert, a XIX. kerületben Tarnai Richárdot, a XX. kerületben Kaiser Györgyöt, a XXI. kerületben Németh Szilárdot, a XXII. kerületben Karsai Ferencet, a XXIII. kerületben pedig Kubatov Gábort indítja az ellenzéki párt.