Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már üres a pályázati kassza

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csak ősszel tud újabb pályázatokat kiírni a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) - igaz, azt is csak a jövő évi költségvetés terhére, mert a 2004-2006 között rendelkezésre álló összeg teljesen elfogyott. A GKM az EU-fejlesztési alapokért felelős helyettes államtitkára, Egyed Géza szerint az újabb pályázatok meghirdetése is Brüsszeltől, illetve a formálódó kormányprogramtól függ.

Csak azután írhat ki újabb fejlesztési pályázatokat a GKM, ha Magyarország benyújtotta Brüsszelben a 2007-2013-as ciklusra vonatkozó stratégiai tervet. A nemzeti fejlesztési terv újabb változata legkorábban június-július fordulóján kerülhet az EU illetékeseihez, így a gazdasági tárca ősznél előbb nem tud újabb pályázatokat kiírni.

A 2007-2013-as pénzügyi ciklus terhére meghirdetett pályázatok nem lesznek azonosak a ma is futó programokkal - mondta Egyed Géza.

A GKM az EU-fejlesztési alapokért felelős helyettes államtitkára hozzátette: tartalmukban, feltételrendszerükben különbözni fognak az eddigiektől.

Egyed Géza kiemelte, hogy az Európai Bizottság a tudástársadalom kiépítését, a szélessávú internetelérés biztosítását, a telekommunikációs technológiák terjesztését és a kutatás-fejlesztést támogatja.

Mindez egybeesik Magyarország érdekeivel, és várhatóan az új kormányprogram is az említett területek fejlesztését állítja majd a középpontba - tette hozzá. Részletek itt és itt!