Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ki ölte meg a Balaton királyát?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tagadta bűnösségét az elsőrendű vádlott, a Szlávy-perben. Az üzletember meggyilkolása miatt indított eljárás május 22-én folytatódik.

Tagadta az elsőrendű vádlott, hogy köze lenne Szlávy Bulcsú megöléséhez. A tárgyaláson a bíró felolvasta a férfi vallomását, amelyet még a nyomozás során tett.

Ebből kiderült, hogy 1997 júniusában, nem sokkal Szlávy Bulcsú meggyilkolása előtt, tárgyalt a férfivel budaörsi irodájában, de haláláról csak később értesült.

A férfit a gyilkosság után hét vévvel fogták el a nyomozók, amikor társaival egy garázsban a betont törte fel, amely alól előkerült a meggyilkolt üzletember holtteste.

A vádirat szerint Szlávy Bulcsú és az elsőrendű vádlott 1997 júniusában egy budaörsi irodában tárgyaltak, majd különböző nézeteltéréseik miatt az elsőrendű vádlott felszólítására a harmadrendű vádlott az épület alagsorában fejbe lőtte a vállalkozót. A vádlott viszont azt állítja: Szlávy Bulcsú élve ment el az irodából.

Az ügyben korábban három ember ellen indult eljárás.

A Balaton királyaként ismerté vált Szlávy Bulcsúnak a kilencvenes évek elején sok tóparti szórakozóhelyen volt érdekeltsége. A férfi 1997-ben tűnt el, azután, hogy konfliktusokba keveredett több akkori alvilági vezetővel. Gyilkosát is egykori haragosainak körében keresték a nyomozók.

A büntetőper korábbi tárgyalásain a harmadrendű vádlott, aki a vád szerint lelőtte az üzletembert, semmilyen kérdésre nem volt hajlandó válaszolni.

A másodrendű vádlott úgy nyilatkozott, hogy nem követett el bűncselekményt és nem is érzi magát bűnösnek. A per május 22-én, tanúk meghallgatásával folytatódik.