eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem nyomoznak tovább a tavalyi érettségi tételek ügyében

Megszüntette az ügyészség a tavaly idő előtt nyilvánosságra került érettségi tételek ügyében indult nyomozást. A Nemzeti Nyomozó Iroda a vesztegetés miatt indult büntetőügyben egy év után javasolta az ügy lezárást.

Az ügyészség a Nemzeti Nyomozó Iroda előterjesztése alapján, a nyomozókkal egyetértésben ezen a héten megszüntette a tavalyi érettségi ügyében elrendelt nyomozást - közölte az InfoRádióval Morvai Attila.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: az eljárás során nem sikerült megállapítani bűncselekmény elkövetését, annak ellenére, hogy a nyomozó hatóság több mint 200 tanút hallgatott ki és minden szükséges nyomozati cselekményt elvégzett.

A nyomozást megszüntető határozatot a feljelentő Oktatási Minisztérium május 10-én átvette, és nyolc napja van arra, hogy panaszt tegyen, ha nem ért egyet a nyomozás megszüntetésével - tette hozzá Morvai Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×