eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

Kóka szerint gázárkompenzációt csak a rászorulók kapjanak

Hamarosan elkészül az energiaárak támogatási rendszerének átalakításáról szóló javaslat - közölte a gazdasági és közlekedési miniszter a Liberális Gazdasági Tanács ülése után.

Kóka János közölte: az SZDSZ szerint a jövőben a piaci gázárak figyelembe vétele mellett a rászorulókat érdemes támogatni.

Hangsúlyozta: a rendszerváltozás óta fennáll az a probléma, hogy a háztartások az energia bekerülési árának csak mintegy a felét fizetik ki.

A politikus közölte: a résztvevők egyetértettek abban, hogy nem kerülhető meg az államháztartás egyensúlyának helyreállítása, és a nagy ellátórendszerek reformja.

Kóka János megismételte, hogy az SZDSZ szerint folytatni kell a privatizációt.

Hangsúlyozta: legalább 10 olyan stratégiai vállalat van Magyarországon, amelyeknek a részleges, vagy teljes magánosítása indokolt.

Példaként a Szerencsejáték Rt.-t, a Földhitel- és Jelzálog Bankot, a MÁV bizonyos üzletágait, a Volán-társaságokat, az Állami Autópályakezelő Zrt.-t és a villamosművek bizonyos részeit említette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×