Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Átadták a balsorsú felüljárót

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Néhány nappal az utolsó, módosított határidő lejárta előtt átadták a forgalomnak a Balatoni úti felüljárót. A beruházás újratervezése miatt a kivitelezést végző Hídépítő Zrt. százmillió forintos plusz igényt nyújtott be, így az építkezés összesen 550 millió forintba került.

Mint arról az InfoRádió korábban beszámolt, novemberben felül kellett vizsgálni a felüljáró rekonstrukcióját, mert kiderült, hogy a híd szerkezetét statikailag alulméretezték, a gyenge szerkezetre pedig veszélyes lett volna ráengedni a forgalmat.

Az akkori hírek szerint a kivitelező Hídépítő Rt.-nek kötbért ugyan nem kell fizetnie, a módosítás miatti költségeket azonban állnia kell. Ezzel szemben a cég most mégis benyújtotta a 100 millió forintos plusz igényét.

Konyáry Zsófia, a Főpolgármesteri Hivatal alosztályvezetője közölte: a kivitelező cég százmillió forintos plusz igényének kifizetésétől az önkormányzat elzárkózott, csupán a megerősített acélszerkezet 14 millió forintos plusz költségét fizette ki.

A környező utakat is felújították

Vajda Pál városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az átadáskor elmondta: a Balatoni útnak az M7-es és az Egér út közötti szakaszát tavaly, a XXII. kerület határáig tartó részét pedig a hídépítéssel egy időben újították fel.

Hozzátette: a városhatárig terjedő budafok-budatétényi szakasz a nyár végéig újul meg.

Szólt arról is, hogy a híd rekonstrukciója után azonnal megkezdik a terelő utak felújítását is.