eur:
394.28
usd:
370.33
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Rendben zajlottak az angol érettségi vizsgák

Rendben véget értek az angol írásbeli érettségi vizsgák. Az oktatási tárca tájékoztatása szerint középszinten több mint 39 ezer, emelt szinten csaknem 4.000 diák adott számot tudásáról.

A minisztérium közölte: az angol nyelvi érettségik esetében hosszabb időt vett igénybe a tételek kicsomagolása, mert mindkét szinten négy különböző feladatlap és a hangkazetták elosztásáról kellett gondoskodni.

A tárca tájékoztatása szerint hét iskolában, összesen 139 vizsgázó számára kellett egy-egy feladatlapot helyben fénymásolni, de ez sehol nem okozott fennakadást.

A vizsgázóknak középszinten az olvasott és hallott szöveg értésére, az íráskészséget vizsgáló feladatokra és a nyelvhelyességi kérdésekre 180 perc állt rendelkezésükre, míg emelt szinten az ugyanilyen típusú feladatokat 240 perc alatt kell megoldaniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×