eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csak játék volt a debreceni diákverés?

Az iskola fegyelmi vizsgálata szerint csak játék volt az elhíresült debreceni diákverés. A Bocskai iskola igazgatója szerint szó sem volt brutális verekedésről. A szakértői vélemény szerint a rúgásokat csak imitálták a diákok, és azok nem érték el az egyébként földön fekvő diákot.

Kátai Károly, a debreceni Bocskai Általános Iskola igazgatója elmondta: az országos botrányt kavart eset után a tantestület tagjaiból alakult öttagú fegyelmi bizottság meghallgatta a szülők jelenlétében a gyermekeket, a videofelvételt pedig igazságügyi műszaki szakértő értékelte.

A vizsgálat megállapította, hogy "nem történt brutális verés, mindössze játék volt a felvételen rögzített eset". A szakértői vélemény szerint az imitált rúgások nem érték el a földön fekvő diákot.

Halász D. János, Debrecen oktatásért felelős alpolgármestere bejelentette, hogy a hasonló esetek elkerülésére a város iskoláiban megszigorították az ügyeleti rendszert, ő maga pedig levélben kérte az oktatási ombudsmant az iskolai mobiltelefon használatáról kapcsolatos állásfoglalásra.

A megvert diák édesapja közölte: továbbra is fenntartják a véleményüket, miszerint a gyermeküket megverték, nem játékról volt szó.

Az ügyben a rendőrségi vizsgálat jelenleg is folyik.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×