Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Másként nézzük majd Fábryt?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Noha csak 2012-től szűnik meg az analóg műsorszórás, az informatikai miniszter szerint mielőbb szükség lenne a digitális frekvenciák kiosztását lehetővé tevő törvény elfogadására. Ha ez megtörténik, már nyáron elindulhat a földfelszíni digitális műsorszórás.

Az informatikai miniszter az InfoRádióban hangsúlyozta: a digitális televíziózás nem csupán televíziózás, hiszen a műsorokat bizonyos keretek között szerkeszteni is lehet az új digitális tévéken.

Kovács Kálmán emlékeztetett arra, hogy 2012-től megszűnnek az analóg televízióadások, az addig analóg műsorszórásra használt frekvenciákat másra használják majd.

A tárcavezető szerint 2012-re minden háztartásban már digitális adás vételére alkalmas televíziók lesznek, vagy a régi készülékekre szerelik a jelátalakító, úgynevezett set top box-okat.

Néhol már van digitális csomag

Kísérleti jelleggel már több helyen, többi között Budapesten is indult digitális műsorszórás, a gond az, hogy a nagy tévécsatornák még nem mennek fel ezekre az adásokra - hangsúlyozta a szakminiszter.

Kovács Kálmán szerint áttörés akkor várható, ha a nagy csatornák is foghatók lesznek digitálisan, ehhez azonban ki kellene osztani a digitális frekvenciákat, előtte pedig elfogadni a vonatkozó, egyes részeiben kétharmados törvényt.

Ha ez megtörténik, az országos földfelszíni digitális műsorszórás már idén nyáron elindulhatna - mondta a miniszter.