Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tölgyessy: Orbánnak és a Fidesznek meg kell változnia!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jobboldal választási veresége után a Fidesz és Orbán Viktor pártelnök várható jövőjét elemezte egy szombati konferencián Tölgyessy Péter politológus, alkotmányjogász. A volt fideszes képviselő szerint a jobboldal helyzetén csakis alapvető személyi és szerkezeti változtatásokkal lehetne javítani.

A 2006-os országgyűlési választásokon meglehetősen egyértelmű, világos és nagy különbségű eredmény született - jelentette ki Tölgyessy Péter, hozzátéve, hogy a következő szavazáson az a párt lehet sikeres, amelyik a mostani eredményből megfelelő következtetéseket tud levonni.

Elmondta: a Fidesz most is megpróbálja megmagyarázni, hogy ők győztek, vagy legalábbis nem veszítettek, holott ez egyszerűen nem igaz.

A Fidesz a számokkal zsonglőrködik akkor is, amikor azt állítja, hogy nem csökkent frakciójának száma a 2002-es létszámhoz képest - tette hozzá.

A volt fideszes képviselő szerint az idei és a 2002-es választás is arról szólt, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, vagy sem. A szavazók 54-55 százaléka azt mondta: Orbán Viktor ne jöjjön vissza! - mutatott rá a politológus.

A politika olyan, mint a természet: aki nem mutat fejlődést, az visszaszorul, lemorzsolódik - fogalmazott.

A jobboldal helyzetén Tölgyessy Péter szerint csakis alapvető és jelentős személyi, illetve szerkezeti változtatásokkal lehet javítani.

Ha a jobboldal nem tud változtatni a jelenlegi politikáján, az már az ő baja lesz, nem az országé - véli Tölgyessy Péter, aki szerint ebben az esetben Gyurcsány Ferenc előtt áll majd a politikai lehetőség az ország konszolidálására.