eur:
393.83
usd:
368.25
bux:
65835.94
2024. április 23. kedd Béla

Tölgyessy: Orbánnak és a Fidesznek meg kell változnia!

A jobboldal választási veresége után a Fidesz és Orbán Viktor pártelnök várható jövőjét elemezte egy szombati konferencián Tölgyessy Péter politológus, alkotmányjogász. A volt fideszes képviselő szerint a jobboldal helyzetén csakis alapvető személyi és szerkezeti változtatásokkal lehetne javítani.

A 2006-os országgyűlési választásokon meglehetősen egyértelmű, világos és nagy különbségű eredmény született - jelentette ki Tölgyessy Péter, hozzátéve, hogy a következő szavazáson az a párt lehet sikeres, amelyik a mostani eredményből megfelelő következtetéseket tud levonni.

Elmondta: a Fidesz most is megpróbálja megmagyarázni, hogy ők győztek, vagy legalábbis nem veszítettek, holott ez egyszerűen nem igaz.

A Fidesz a számokkal zsonglőrködik akkor is, amikor azt állítja, hogy nem csökkent frakciójának száma a 2002-es létszámhoz képest - tette hozzá.

A volt fideszes képviselő szerint az idei és a 2002-es választás is arról szólt, hogy Orbán Viktor legyen a miniszterelnök, vagy sem. A szavazók 54-55 százaléka azt mondta: Orbán Viktor ne jöjjön vissza! - mutatott rá a politológus.

A politika olyan, mint a természet: aki nem mutat fejlődést, az visszaszorul, lemorzsolódik - fogalmazott.

A jobboldal helyzetén Tölgyessy Péter szerint csakis alapvető és jelentős személyi, illetve szerkezeti változtatásokkal lehet javítani.

Ha a jobboldal nem tud változtatni a jelenlegi politikáján, az már az ő baja lesz, nem az országé - véli Tölgyessy Péter, aki szerint ebben az esetben Gyurcsány Ferenc előtt áll majd a politikai lehetőség az ország konszolidálására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×