eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megtartható-e az Országgyűlés alakuló ülése május 16-án?

Papp Gábor alkotmányjogász szerint az országgyűlés május 16-án megtarthatja az alakuló ülését, attól függetlenül, hogy Bács-Kiskun megye második választókerületének lesz-e képviselője.

Az alkotmányjogász az InfoRádióban azt mondta: az Országgyűlés akkor tartja alakuló ülését, amikorra a köztársasági elnök kiírja. Az Országos Választási Bizottságnak ekkor kell beszámolnia a választások lebonyolításáról.

Hozzátette: az OVB-nek így május 16-ra el kell készítenie jelentését. Papp Gábor szerint ezt nem akadályozza az sem, hogy a kecskeméti megismételt választás jogorvoslati határideje eddigre nem jár le.

Mint mondta, az alakuló ülés is megtartható akkor, amikor a kecskeméti mandátum még nem talál gazdára. Egy képviselő híján ugyanis még határozatképes az Országgyűlés. Hozzátette: menet közben is előfordul, hogy egy-egy mandátum megüresedik, ez mégsem befolyásolja a parlament munkáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×