eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György

Edelényben három szavazat döntött a mandátumról

Mindösszesen három szavazattal nyerte meg az országgyűlési képviselő-választást a szocialista Gúr Nándor a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. számú, edelényi központú választókerületében.

Az eredményt a megyei bíróság mondta ki, miután a vesztes fideszes jelölt, Molnár Oszkár kérésére újraszámlálták az érvénytelen voksokat. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Molnár Oszkár a szavazatok újraszámolását kérte, miután a választás második fordulóját követően mindösszesen kilenc vokssal maradt alul riválisával szemben.

Sisák Péter, a megyei bíróság elnöke elmondta: tizenegy szavazókörben rendelték el az érvénytelen voksok újraszámlálását, a harmincnégy ilyennek bizonyult szavazat közül nyolcat utólag érvényesnek minősítettek.

Ebből hét Molnár Oszkárt, egy pedig Gúr Nándort támogatta - tette hozzá.

Sisák Péter közölte: Molnár Oszkár azon kérésének, hogy valamennyi voksot, illetve az általa valamennyi érvénytelennek tartott, mintegy 180 szavazatot számlálják össze újra, a bíróság nem tett eleget, mivel a képviselőjelölt nem támasztotta alá bizonyítékokkal kérvényét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×