eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Konferencia a határon túli magyarok helyzetéről

Konferencia-sorozatot kezdeményez a határon túli magyarok helyzetének és problémáinak pontos megismerésére az államfő - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

A tájékoztatás szerint Sólyom László május 4-dikére hívta össze az első, nem nyilvános tanácskozást.

A jövő heti találkozóra a köztársasági elnök olyan, a szomszédos országokban élő magyar tudósokat, a közéleti és a civil szférában elismert személyiségeket hívott meg, akik tevékenységük alapján helytálló megállapításokat tudnak tenni a határon túli magyarság helyzetéről.

A konferenciákon megvizsgálják majd a jelenlegi magyar támogatáspolitika hatékonyságát, a határon túli magyar közösség jövőképét.

Várhatóan szóba kerülnek a kisebbségi nemzetrész gazdasági erejének fejlesztési lehetőségei, valamint a magyarországi munkavállalás és bevándorlás kérdése.

A HTMH üdvözli az elképzelést

A Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) elnöke szerint jól kiegészítheti egymást a Magyar Állandó Értekezlet és a köztársasági elnök által kezdeményezett konferencia-sorozat.

Komlós Attila hangsúlyozta: előbbi elsősorban a napi politika kérdéseivel foglalkozik és azon a mindenkori magyar kormány a határon túli politikai érdekvédelmi szervezetekkel tárgyal.

Ezt a folyamatot jól kiegészítheti a szervezetileg ettől független kezdeményezés - vélte a HTMH elnöke.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×