Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Török Gábor: ha Demszky függetlenként indul, a koalíció elvesztheti Budapestet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Vision Consulting vezetője szerint a főpolgármesteri posztról nem elég az MSZP és az SZDSZ esetleges alkuja, mert az egy "háromszereplős játék".

"Itt nem kizárólag az MSZP és az SZDSZ áll szemben egymással, hanem harmadikként belép az alkuba Demszky Gábor is, mint autonóm szereplő - mondta Török Gábor az InfoRádióban.

A politológus szerint ez azt jelenti, hogy nem elegendő az MSZP és az SZDSZ megállapodása, mert Demszky Gábor akár független jelöltként is elindulhat a választáson, és akkor megakadályozhatja, vagy megnehezítheti a koalíció győzelmét.

Vagyis sok minden függ attól, hogy Demszky Gábor kíván-e újra indulni a posztért - vélekedett.

Demszky még kivár

Még nem dőlt el, hogy Demszky Gábor indul-e ötödször is a főpolgármesteri posztért, egyelőre azzal foglalkozik, hogy a Budapest-szerződés pontjait beemeljék a kormányprogramba, a személyi kérdések csak ezután következnek.

Demszky Gábor azt mondta: egyelőre nincs napirenden az a kérdés, hogy újra megméretteti-e magát a főpolgármesteri posztért.

"Nem folynak tárgyalások a főpolgármester-jelöltségről sem köztem és az SZDSZ, valamint az SZDSZ és az MSZP között. Amiről viszont elkezdődtek a tárgyalások, az a kormányprogram, és amelynek egy nagyon fontos eleme a mi számunkra mindaz, ami a Budapest-szerződésben szerepel - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette, hogy ez a kérdés meghatározza azt is, hogy ki lesz a szabad demokraták főpolgármester-jelöltje. Elmondta azonban, hogy rajta kívül nincs más jelölt.