Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Török Gábor: lesz-e palotaforradalom a Fideszben?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesznek a két forduló között követett mobilizációs kampánya kudarcot vallott a második fordulóban - vélte Török Gábor az InfoRádióban. A politológus szerint az ellenzéki párt négy éve folytatott stratégiája vallott kudarcot.

A magyar választások történetében mindig azok tudtak győzelmet aratni, akiknek még a második fordulóra is volt tartalékuk - jelentette ki Török Gábor az InfoRádióban.

A politológus szerint a választási eredmények azt mutatják, hogy a Fidesz 2002 óta követett politikai stratégiája vallott kudarcot 2006-ban. Ennek a stratégiának a lényege Orbán Viktor híres mondatával foglalható össze, mely szerint "egy a tábor, egy a zászló", azaz lehet úgy választást nyerni, hogy egy párt a saját zászlaja alá gyűjt minden lehetséges szavazót. Ez nem működött - jelentette ki Török Gábor.

A politológus a választásokon győztes MSZP-SZDSZ koalícióval kapcsolatban kijelentette: hatalomból folytatni a kormányzást bizonyos tekintetből könnyebb, ugyanakkor nehezebb is.

"Egyfelől a következő kormány nem tud tiszta lapot kezdeni és számos lépés esetén valóban nem mutogathat vissza, másfelől viszont "menetből" folytathatja a kormányzást, tapasztalatokkal, ami akár előnyére is válhat" - mondta Török Gábor.

A politológus emlékeztetett arra, hogy amennyiben az eredmények nem változnak számottevően, akkor a jelenlegi koalíciónak a korábbinál nagyobb lesz a parlamenti többsége, ami egyáltalán nem mellékes körülmény.

A Fideszről szólva Török Gábor úgy vélte: érdemes várni néhány napot, hiszen sok múlik azon, hogy a jelenlegi vezetés képes lesz-e megtartani a hatalmát, vagy valamilyen palotaforradalom, vezetőváltás történik.