eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Négy és fél évet kapott Simon Tibor gyilkosa

Első fokon 4 és fél éves szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság (FB) Simon Tibor meggyilkolása kapcsán az elsőrendű vádlottat, Galambos Jánost. Szintén halált okozó testi sértés miatt a másodrendű vádlott másfél évet, a harmad és negyedrendű vádlott pedig 1 év 4 hónapot kapott garázdaság miatt.

Korábban Galambos Jánost és három társát 12 és 8 év közötti szabadságvesztésre ítélte első fokon a FB, ám a Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság miatt másodfokon hatályon kívül helyezte a döntést, és új eljárást rendelt el. Ebben a megismételt eljárásban hozott most határozatot a FB.

Az egykori ferencvárosi labdarúgót négy évvel ezelőtt egy budapesti szórakozóhely előtt olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe.

Fővárosi Főügyészség 2002 októberében emelt vádat négy férfi ellen, társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés miatt.

A Fővárosi Bíróság első fokon társtettesként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a per négy vádlottját. Akkor nem jogerősen Galambos János 12, a szórakozóhely volt biztonsági őrei közül pedig ketten 10-10, egy pedig 8 éves börtönbüntetést kapott.

A bíróság a tényállást ismertetve akkor azt mondta: Simon Tibort a támadói üldözték, majd közösen ütötték, rúgták a már földön fekvő focistát. A nem jogerős ítélet szerint a végső halálos ütést az elsőrendű vádlott mérte a sértettre.

Az elsőrendű vádlott az utolsó szó jogán elismerte, hogy bántalmazta Simon Tibort. Az ügy egyik vádlottja a készenléti rendőrség egyik volt egyenruhása.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárást lefolytatását rendelte el.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×