eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Kóka: nem elbocsátás, hanem felszabadulás

Az államháztartás rendbetétele, az egészségügy átalakítása, kevesebb minisztérium - a gazdasági tárca eddigi vezetője ezeket tartja a legfontosabb lépéseknek. Kóka János SZDSZ-es képviselő-jelölt az InfoRádiónak azt mondta: egyelőre nem tudja, hogy folyathatja-e miniszterként a következő ciklusban. De leszögezte: vállalni fogja a rá szabott feladatot.

Rendbe kell tenni az államháztartást - jelentette ki az InfoRádió kérdésére Kóka János, aki szerint ez nem elbocsátást jelent a közszférában. A szabaddemokrata politikus úgy fogalmazott: arra van szükség, hogy "szabaduljon fel a közigazgatásban több 10 ezer ember", akik a gyorsan növekvő gazdaságot tudják szolgálni.

Kóka János arra egyelőre nem válaszolt, hogy helyet kap-e az új szocialista-szabad demokrata kormányban. Azt mondta: először a programról kell tárgyalni, utána a kormánystruktúráról, és csak ezután kerülhetnek szóba a személyek. Tárcavezetőként azonban az lesz a célja, hogy a gazdasági élet szereplőit egy asztalhoz ültesse, és velük együtt határozza meg a következő 10-15 év célkitűzéseit.

Elmondta azt is, hogy szerinte nincs szükség 17 minisztériumra, 12 is elegendő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×