eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fogyunk, de lassabban

Bár egyre kevesebben élnek Magyarországon, csökkent a népességfogyás üteme az év első két hónapjában. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a korábbi évek hasonló időszakéhoz képest ugyan kevesebb a születések száma, de az meghaladja a halálozási adatokat.

Az előzetes adatok szerint 2006 első két hónapjában 15.615 gyermek született, és 21.950 lakos hunyt el. Az adatok alapján kevesebb házasságot kötöttek most, mint az előző év azonos időszakában. 2006 első két hónapjában 3000 házasságot kötöttek, 60-nal kevesebbet, mint a tavaly.

A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10 millió 74 ezer fő volt. Az év első három hónapjában 1,3 százalékkal kevesebb gyermek született, mint tavaly ilyenkor. A halálozások száma viszont 4,7 százalékkal csökkent.

Hosszú évek óta az év első hónapjaiban kötik a legkevesebb házasságot, a trend azonban ismét csökkenő irányt mutat: 2,1 százalékkal, mintegy 60 párral kevesebb pár kötött házasságot mint tavaly. Ezer lakosra 9,6 élve születés és 13,5 halálozás jutott.

A csecsemőhalálozási arányszám jelentősen javult: 2006 első két hónapjában ezer élve születésre 4,8 csecsemőhalálozás jutott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×