eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

MSZP: megtévesztő szórólapokat terjeszt a Fidesz

Az Országos Választási Bizottsághoz fordul az MSZP, mert szerintük választási csalásra készül a Fidesz. Az MSZP országos elnökségi tagja szerint választási csalás az, ha fideszes aktivisták elvisznek szavazni embereket, ahogyan erre Orbán Viktor buzdított. Mandúr László szerint megtévesztő szórólapokat is terjesztenek a nagyobbik ellenzéki párt aktivistái.

A Fidesz választási csalást készít elő, amikor arra buzdítja aktivistáit, menjenek el a választókhoz vasárnap, és akiről sejtik, hogy fideszes szavazó, azt vigyék el választani. Az MSZP emiatt az OVB-hez fordul - jelentette be a párt országos elnökségi tagja.

Mandúr László közölte: a Fidesz elnöke csütörtökön reggel egy interjúban erősítette meg, hogy Csongrádban erre buzdította az aktivistákat.

A politikus elmondta: nem tartják helyesnek, hogy a Fidesz "program és miniszterelnök-jelölt híján így akar szavazókat vinni az urnák elé".

A Fidesz is?

Mandúr László beszélt arról is: az első fordulóban a Fidesz is juttatott el a választókhoz olyan jellegű szavazólap-mintát, amelyen az ellenzéki párt jelöltjének neve szerepelt kizárólag.

A Békés megyei bíróság elmarasztalta a Fideszt, de nem a szórólap miatt, hanem azért, mert azt április 8-án szombaton, tehát a kampánycsend idején juttatták el a választókhoz - mutatott rá a szocialista politikus.

Mandúr László szerint Deutsch-Für Tamásnak bizonyítania is kell azt az állítását, hogy egy borítékban jutott el a választókhoz a párt szórólapja és a választási értesítő. Arra pedig nem volt befolyásuk, hogy a két küldeményt pont egy időben adták fel.

A politikus bemutatott olyan megtévesztő MSZP-snek tűnő szórólapokat is, amelyet szerinte fideszes aktivisták terjesztenek. A szórólapokon az MSZP nevében megköszönik, hogy képviselőjelöltjüket listán bejuttatták a parlamentbe, és azt írják: így egyéniben már nem kell rá voksolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×