Inforádió

Meghallgatom Élő adás

MSZP: megtévesztő szórólapokat terjeszt a Fidesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Országos Választási Bizottsághoz fordul az MSZP, mert szerintük választási csalásra készül a Fidesz. Az MSZP országos elnökségi tagja szerint választási csalás az, ha fideszes aktivisták elvisznek szavazni embereket, ahogyan erre Orbán Viktor buzdított. Mandúr László szerint megtévesztő szórólapokat is terjesztenek a nagyobbik ellenzéki párt aktivistái.

A Fidesz választási csalást készít elő, amikor arra buzdítja aktivistáit, menjenek el a választókhoz vasárnap, és akiről sejtik, hogy fideszes szavazó, azt vigyék el választani. Az MSZP emiatt az OVB-hez fordul - jelentette be a párt országos elnökségi tagja.

Mandúr László közölte: a Fidesz elnöke csütörtökön reggel egy interjúban erősítette meg, hogy Csongrádban erre buzdította az aktivistákat.

A politikus elmondta: nem tartják helyesnek, hogy a Fidesz "program és miniszterelnök-jelölt híján így akar szavazókat vinni az urnák elé".

A Fidesz is?

Mandúr László beszélt arról is: az első fordulóban a Fidesz is juttatott el a választókhoz olyan jellegű szavazólap-mintát, amelyen az ellenzéki párt jelöltjének neve szerepelt kizárólag.

A Békés megyei bíróság elmarasztalta a Fideszt, de nem a szórólap miatt, hanem azért, mert azt április 8-án szombaton, tehát a kampánycsend idején juttatták el a választókhoz - mutatott rá a szocialista politikus.

Mandúr László szerint Deutsch-Für Tamásnak bizonyítania is kell azt az állítását, hogy egy borítékban jutott el a választókhoz a párt szórólapja és a választási értesítő. Arra pedig nem volt befolyásuk, hogy a két küldeményt pont egy időben adták fel.

A politikus bemutatott olyan megtévesztő MSZP-snek tűnő szórólapokat is, amelyet szerinte fideszes aktivisták terjesztenek. A szórólapokon az MSZP nevében megköszönik, hogy képviselőjelöltjüket listán bejuttatták a parlamentbe, és azt írják: így egyéniben már nem kell rá voksolni.