Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kitelepítés az árvíz miatt Csongrád megyében

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Körös jobb partján a töltésen keletkezett repedés miatt azonnali kitelepítést rendelt el Csongrád-Nagyréten a megyei Védelmi Bizottság elnöke. Az intézkedés közel száz embert érint.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: az intézkedés a Jász-Nagykun-Szolnok megyében 44, Csongrádban 43 embert érint. Dobson Tibor hozzátette: a tanyavilágból kiköltöztetettek többségét rokonoknál, vagy a környező településeken lévő más ingatlanjaikban helyezik el.

Szöllősi Sándor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az Inforádióban korábban elmondta: gondot jelenthet a mintegy 12 ezer szárnyas kimentése. Az állatokat várhatóan még ma biztonságos helyre viszik.

Dobi László, az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője arról beszélt, hogy folyamatos erősítéssel lehet javítani a töltés állapotát, ezért a honvédség egy helikopterét átirányították a szakaszhoz.

Több gát is megcsúszott a Tiszánál

A Tisza mentén több helyen szivárog a víz a töltéseken keresztül. Több helyen megcsúszott a gát, bár ezeken a helyeken sikerült megerősíteni a védműveket. Vannak olyan települések, ahol még mindig magasítják a töltéseket. Az idei védekezési munkákhoz eddig 6,4 millió homokzsákot használtak fel.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a Dunán szinte megállt az apadás Mohács és Baja között.

Eddig három embernek kellett elhagynia otthonát Kunszentmártonban. A töltéseken háromszáz katona dolgozik - mondta el az InfoRádióban a város polgármestere. Czuczi Mihály közölte: a homokzsákokat helikopterrel viszik a helyszínre, a gátakon már nem bírnák a szállító járművek terhét.