Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Keddtől nem érdemes a Nagykörúton közlekedni

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Jelentősen lelassulhat a közlekedés a budapesti Nagykörúton, miután a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között megkezdik a villamoshálózat felújítását. A szakaszon a villamosokat pótlóbuszok helyettesítik.

A május 19-éig tartó rekonstrukció naponta több tízezer utazót érint. A 4-6-os villamos vonalán a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között átépítik a megállókat, hogy az új Combino járművekre akadálymentesen tudjanak felszállni a mozgássérültek és a babakocsival közlekedő kismamák.

A Fővinform közölte: a Nagykörút ezen szakaszán vasárnap óta tilos megállni a táblákkal jelzett szakaszokon, mivel a pótlóbuszoknak a parkolók helyén külön buszsávot alakítanak ki.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között szinte mindenhol megszűnik a parkolási lehetőség, az ott várakozó autókat elszállítják.

Európa legforgalmasabb villamosvonalának rekonstrukciója során a Moszkva téren és a Margit-híd hídfőiben a korábban fel nem újított pályaszakaszokat, a kitérőket, valamint az íveket kicserélik, egyben megújítják az áramellátási rendszert.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes közölte: összesen 3,4 milliárd forintba kerül a Nagykörút villamoshálózatának felújítása, amelyet két lépcsőben végeznek.

A Moszkva tér és a Blaha Lujza tér közötti munkálatokat követően május 22. és június 9.-e között a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti vonalszakaszt alakítják át.