eur:
394.03
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rekordközelben a Tisza Szegednél

Az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerint Szegednél rekordvízszint közeli lehet a Tisza vízállása. Magyarországon közel 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség.

Az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az InfoRádióban azt mondta: a Körösök és a Maros vízgyujtőin hullott csapadék miatt újabb árhullám alakult ki a folyókon, a Duna pedig Titelnél visszaduzzasztja a Tiszát, ezért nagyon lassú apadásra lehet számítani.

Dobi László hozzátette: Szegednél a péntek reggeli vízállás 926 centiméter volt, az eddigi legmagasabb vízszintet 1970-ben mérték 960 centiméterrel.

Csütörtökön veszélyhelyzet kihirdetését és rendkívüli védekezési készültség elrendelését kéri Csongrád megye egész területére, valamint a Tisza, a Hármas-Körös és a Maros szakaszaira a Kormányzati Koordinációs Bizottságtól a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság.

Frank József, a testület elnöke elmondta: fel kell készülni a legrosszabb helyzetre is. Ez azt jelenti, hogy az eddigi legmagasabb vízállási szintet elérő vízmennyiségre és hosszú apadásra kell számítani.

Magyarországon jelenleg 2497 kilométeren van érvényben árvízvédelmi készültség, ebbol 1387 kilométeren harmadfokú a védekezés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×