eur:
392.75
usd:
367.66
bux:
66250.23
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Büdös és zöld: kétszáz kiló romlott húst foglaltak le

Két mázsa romlott húst foglaltak le a fővárosban, ezek között volt húsvéti sonka is - mondta az InfoRádiónak a fővárosi helyettes főállatorvos. Helik Ferenc hozzátette: a húskészítményeket hentesüzletekben, illetve piacokon foglalták le.

A húsvétig tartó ellenőrzés-sorozat részeként a fővárosi állatorvosi- és élelmiszer-ellenőrző hivatal emberei a közelmúltban kétszáz kiló emberi fogyasztásra alkalmatlan húskészítményt foglaltak le.

Ezek részben büdösek és elszíneződöttek voltak, egy nagyobb tételnél pedig nem volt feltüntetve a minőségmegőrzési idő, így nem lehetett megállapítani a termék fogyaszthatóságát - közölte a fővárosi helyettes főállatorvos.

A lefoglalt húsok között volt kötözött sonka, lapocka és vákuumcsomagolt füstölt tarja is. Ezeket négy fővárosi hentesüzletben, illetve piaci elárusítóhelyen foglalták le.

Helik Ferenc elmondta: a vétkezők ellen minőségvédelmi bírságot szabnak ki, valamint ki kell fizetniük a megsemmisítés költségét is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×