eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Államháztartási hiány: semmi szokatlan vagy kész átverés?

Nemzeti Gazdaságpolitikai Kerekasztal létrehozását javasolja a választások után 30 nappal a gazdasági és közlekedési miniszter. A Fidesz elnöke az elmúlt 16 év legnagyobb átveréséről beszélt az államháztartási hiány kapcsán.

Kóka János azt mondta: a fórum munkájában a parlamenti pártok szakértői és gazdaságpolitikusok vehetnének részt. A szabaddemokrata politikus hangsúlyozta: a Nemzeti Gazdaságpolitikai Kerekasztal célja, hogy meghatározzák azokat a szempontokat, amelyektől nem térnek el a gazdaságpolitikában.

Kóka János hozzátette: a kerekasztal az MSZP, az SZDSZ és az MDF által tavaly májusban elfogadott közös gazdaságpolitikai nyilatkozata alapján kezdené meg munkáját.


A gazdasági miniszter visszautasította az államháztartás helyzetével kapcsolatos kritikákat. Rámutatott arra, hogy az első negyedéves hiány a közgazdászok által jól látható elemekből tevődik össze, és "ezzel a Fidesznek is tisztában kellene lennie".


Kóka János rámutatott arra: az államháztartás struktúrájából következik, hogy a deficit jelentős része az első negyedévben halmozódik fel, de ez később kiegyenlítődik.


Fidesz: az elmúlt 16 év legnagyobb átverése


(Forrás: Pénzügyminisztérium)

A Fidesz elnöksége szerint a kormány félrevezette a választókat az államháztartási helyzetével kapcsolatban. "Az elmúlt 16 év legnagyobb megtévesztése történt Magyarországon, a Gyurcsány-kormány becsapta a választópolgárokat. Elsősorban azokat tévesztette meg, akik jóhiszeműen rájuk szavaztak. A költségvetés romokban van, a kormány kirámolta a kasszát" - közölte a párt elnöke.

Orbán Viktor kijelentette: ha nem történik változás, akkor elszabadulhatnak az árak, összeomolhat a forint. "Eddig elképzelhetetlen nehézségekkel kell szembenéznie Magyarországnak" - fogalmazott Orbán Viktor, aki hozzátette, hogy a pult alatti kormányzásnak véget kell vetni.



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×