eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hock: az MDF-voksok nem elegendők a jobboldali győzelemhez

Az MDF országos elnöksége azt javasolja a képviselőjelölteknek, hogy ne lépjenek vissza a választások második fordulójában. Több induló mégis azt fontolgatja, hogy nem indul el. A párt elnöksége ezt csütörtökön tárgyalja meg - mondta az InfoRádióban az MDF elnökhelyettese.

Hock Zoltán azt mondta: nem akarják becsapni választóikat. A kampányban pedig azt hangsúlyozták, hogy sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor hatalomra jutását nem segítik elő.

A kisebbik ellenzéki párt szakértői ráadásul úgy számolnak, hogy ha mind a 272 ezer támogatójuk a második fordulóban a Fideszre szavaz, akkor is szocialista-liberális győzelem várható.

Hock Zoltán kifogásolta, hogy a Fidesz elnöke egy hete még azt üzente a választóknak, hogy aki az MDF-re szavaz, az Gyurcsány Ferencet támogatja.

"Vasárnap pedig kiderült, hogy az MDF a konzervatív oldal megmentője" - tette hozzá.

Kijelentette: "azt a felelősséget nem tudjuk magunkra vállalni, hogy a Fidesz elvesztette a választásokat".

Az elnökhelyettes szerint a két párt programja ráadásul nem is egyeztethető össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×