eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A Fidesz a kormányfői posztot ajánlja az MDF-nek?

A Fidesz számára a kormányváltás a fontos és nem a miniszterelnöki poszt megszerzése, ezért a párt erről is hajlandó tárgyalni a demokrata fórummal - értesült a Független Hírügynökség.

A hírügynökség információi szerint, Orbán Viktor már a választások éjszakáján kereste telefonon Dávid Ibolyát, de az MDF elnöke személyes találkozó helyett azt javasolta: a Fidesz írásban fogalmazza meg ajánlatát.

A Fidesz számításai szerint az MDF-nek 46 helyen kellene visszaléptetnie a jelöltjeit ahhoz, hogy az ellenzék győzzön. A Fidesz elnöksége ezért arra kéri Dávid Ibolyát, fontolja meg az ajánlatot, és a kormányváltás fontosságát szem előtt tartva hozza meg döntését.

Orbán Viktor hétfő délelőtt Budapesten zárt ajtók mögött konzultált a választókerületi elnökökkel az elsőfordulós eredményekről és arról, hogy mit kell tenni a második fordulóban. Információnk szerint ezen a fórumon is elmondta: a miniszterelnökség sem annyira fontos számára, mint a kormányváltás.

A plénumon a Független Hírügynökség értesülései szerint, a választókerületi elnökök közül többen élesen kritizálták Mikola István választások előtti szerepléseit.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×