Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az egyháznak is élnie kell a médiaeszközökkel

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Petőfi, Kossuth, Berzsenyi - őket, és sok más jelentős személyiséget adott a magyar történelemnek az evangélikus egyház. A szervezet most főleg a fiatalokat akarja megnyerni - mondta az InfoRádióban Prőhle Gergely, a Magyar Evangélikus Egyház új országos felügyelője.

A Biblia és Jézus Krisztus tanítása nem egy avitt dolog - vallja az evangélikus egyház felügyelője. Ha sikerül a bibliai mondanivalót úgy lefordítani, hogy a mai kor embere számára és érthető legyen, akkor nem reménytelen a feladat, hogy sikerül a fiatalokat közelebb hozni az egyházhoz.

Ehhez azonban Prőhle Gergely szerint élni kell a modern kor vívmányaival. Mint mondta, a média eszközeivel a fiatalok megszólítása nem reménytelen.

Az állam és az egyház stratégia szövetséges kell, hogy legyen, hiszen a céljaik sokban megegyeznek - mondta Prőhle Gergely. Hozzátette: az egyházakat a kommunista időszak államosítása révén rengeteg sérelem érte, ezen pedig nem tehetik túl magukat. Nem csinálhatnak úgy, mint ha nem történt volna semmi a negyvenes években.

Szerinte ezért teljesen természetes, hogy egy átmeneti időszakban az állam kötelezettséget vállal az egyházak működésének segítésére. Az országos felügyelő szerint is az lenne a jó, ha a szervezetek minél előbb önállósodhatnának, ehhez azonban kevés az a 16 év, amely a rendszerváltozás óta eltelt.