eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla

Kuncze: "egymásra kell találnunk"

A választásokon való minél nagyobb részvételre buzdította a liberálisokat az SZDSZ elnöke a párt kampányzáró rendezvényén. Kuncze Gábor hangsúlyozta: a liberális pártnak és a liberális szavazóknak április 9-én egymásra kell találniuk.

A budapesti Városház-parkban felállított Liberálisok Háza előtti téren tartotta meg kampányzáró rendezvényét a Szabad Demokraták Szövetsége. Kuncze Gábor pártelnök beszédében arra szólította fel a liberálisokat, hogy minél nagyobb számban menjenek el szavazni.

Korábban Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke kijelentette: hárompárti parlamentre számít, szabaddemokrata részvétellel. Ezzel maradna a jelenlegi koalíció - fogalmazott a párt vezetője.

Az SZDSZ elnöke szerint, soha nem volt még a mostanihoz fogható kampány, melyben Kuncze Gábor szerint sem az írott, sem az íratlan szabályok nem számítottak. Ennek ellenére pártjának sikerült tartania magát, a még tavaly októberben elfogadott kampánystratégiához, azaz nem vettek részt a negatív kampányban - tette hozzá a szabad demokrata politikus.

Kuncze Gábor kiemelte: a liberálisok olyan országot szeretnének, ahol alapvető a szabadság, a tolerancia, az emberi jogok és a kisebbségek védelme.

Az SZDSZ listavezetője szerint emellett van, aki a piacgazdaság, a verseny, a magántőke érvényesülését tartja fontosnak, sokan szeretnének gyermekközpontú oktatási rendszert, ha rendbe tennék végre az egészségügyet, szeretnének kevesebb adót fizetni, kevésbé bürokratikus kisebb olcsóbb államban élni, hatékonyabb szolgáltatásokat kapni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×