Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A magyar középosztály és a liberális oktatási reform

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MDF elnöke azt hiányolta, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitáján nem esett szó arról, hogyan lehet megerősíteni a magyar középosztályt. Az SZDSZ az oktatási tárcát ért kritikákra reagálva úgy vélekedett: folytatni kell a liberális oktatási reformot.
MDF: hogyan lehet helyzetbe hozni a középosztályt?

"Láttunk egy túlpörgött, néha agresszívan érvelő miniszterelnököt, aki előnyétől megittasodott, és láttunk egy ellenzéki pártelnököt, aki a konzervatív, jobbközép elhivatottságú embereknek nem tudott meggyőző alternatívát adni" - fogalmazott az InfoRádiónak nyilatkozva Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke azt kifogásolta, hogy a vitában nem esett szó arról: hogyan lehet helyzetbe hozni a középosztályt, hogyan lehet a terheit csökkenteni, és hogyan lehet a költségvetési hiányt csökkenteni. Dávid Ibolya hiányolta a korrupció, a pártfinanszírozás, a kampányfinanszírozás és a kutatás-fejlesztés kérdéseit is a vitából.

Az új elem volt a 100 ezer forintos minimálbér - tette hozzá Dávid Ibolya, megjegyezve: kíváncsi lenne, hogy a Fidesz gazdasági konzultációjában résztvevő 7-800 ezer gazdasági vállalkozó hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez.

SZDSZ: az oktatási reform sikertörténet

Folytatni kell a liberális oktatási reformot - közölte az SZDSZ ügyvivője a miniszterelnök azon kijelentésére reagálva, miszerint szocialista oktatási miniszterre van szükség a választások után. A kormányfő és az oktatási minisztérium álláspontja ugyanis nem egyezett korábban a kisiskolák ügyében.

"Az elmúlt négy év egyik igazi sikertörténete az oktatási reform, ezért nem gondoljuk úgy, hogy ezen a területen bármilyen módon is szégyenkeznie kellene az SZDSZ-nek" - fogalmazott Horn Gábor, hozzátéve, hogy most még korai arról beszélni, hogy egy esetleges koalíciós választási győzelem esetén kulcskérdésnek tekintik-e az oktatási miniszteri posztot.

Orbán Viktor a vitában elhangzott oktatásügyi kritikáira reagálva az SZDSZ ügyvivője azt mondta: "az, hogy Orbán Viktor erről mit gondol, az ő magánügye, azt, hogy mit gondolnak erről az állampolgárok, meglátjuk április 9-én".