eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kétszázmilliárdot már szétosztottak

Az I. Nemzeti Fejlesztési Terv hatására 2004. és 2010. között csaknem 10 százalékponttal gyorsítja a GDP növekedését. Az európai ügyekért felelős miniszter az InfoRádióban azt mondta: az NFT megvalósításához 16 ezermilliárd forint áll rendelkezésre.

Baráth Etele közölte: a gazdasági operatív programra 18 ezer pályázat érkezett, az agrárvállalkozók pedig csaknem 7 ezer igényt nyújtottak be. Összesen 450 milliárd forintot kértek a gazdasági élet szereplői, 200 milliárd forintról már meg is kötötték a szerződést velük.

A támogatás 45 ezer új munkahely létrehozásához és több mint 120 ezer megtartásához nyújtott segítséget - tette hozzá a miniszter.

A támogatás 30-32 százaléka a vállalkozásokhoz, 60 százaléka pedig az önkormányzatokhoz és más költségvetési szervekhez került. A non-profit szervezetek a pályázati keret 8 százalékát kapták.

Baráth Etele elmondta azt is: a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben az eddiginél többet költenek majd szakképzésre és a kis- és közepes vállalkozások támogatására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×