Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Heteken belül véres árharc várható

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre vihar előtti csend honol a sonkagyártók és a kereskedők körében, de lapinformácók szerint az idei húsvét is az elkeseredett árharc jegyében telik majd el. A magyar gyártók elsősorban a szlovák importhústól tartanak.

Egyelőre a legnagyobb békességben készülődnek a sonkagyártók és -kereskedők az idén is "véres" árharcot ígérő húsvéti sonkavásárra - írja a Népszabadság. Az akciókról még nem érkeztek hírek, arról viszont számos, hogy az állat-egészségügyi szakemberek nap mint nap titkos húsraktárakat lepleznek le. A lap információi szerint az egyik szlovák-magyar agrárminiszteri találkozón is szóba került már, hogy a magyarok "nem szeretnék", ha megismétlődnének a tavaly történtek, amikor az olcsó szlovák áruval "letörték" a hazai árakat. Bár még nem hallani híreket a szlovák sonkadömpingről, mégis várható, hogy északi szomszédunk húsosai 1-2 millió kiló füstölt árunak szeretnének piacot találni a húsvéti szezonban Magyarországon.

A Magyar Nemzet szerint a jelenlegi kétszeresére nőhet a vezetékes víz díja, amennyiben nem teremtik meg az ágazat tizenöt éve esedékes törvényi szabályozását. Egyre több önkormányzati közműcéget privatizálnak, ami tovább növeli az ivóvízellátás körüli zavart.

A Világgazdaság arról ír, hogy áprilisban minden olyan tőzsdei társaság megtartja közgyűlését, amelyik eddig nem tette meg, határozatot hozva arról, mennyi lesz ebben az évben a részvényeseknek fizetett osztalék. Az Állami Nyomda az elmúlt napokban döntött arról, hogy 510 forintot fizet ki minden részvényre.

Az OTP Bank becslése szerint, a lakossági hitelek állománybővülésének túlnyomó többségét az idén is devizahitelek hozzák - írja a Napi Gazdaság. Az ügyfelek zöme már számol a kockázatokkal is, az OTP által az elmúlt másfél hónapban folyósított hitelek több mint 40 százalékát árfolyamgarantált hitelek tették ki.