eur:
392.82
usd:
367.86
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Heteken belül véres árharc várható

Egyelőre vihar előtti csend honol a sonkagyártók és a kereskedők körében, de lapinformácók szerint az idei húsvét is az elkeseredett árharc jegyében telik majd el. A magyar gyártók elsősorban a szlovák importhústól tartanak.

Egyelőre a legnagyobb békességben készülődnek a sonkagyártók és -kereskedők az idén is "véres" árharcot ígérő húsvéti sonkavásárra - írja a Népszabadság. Az akciókról még nem érkeztek hírek, arról viszont számos, hogy az állat-egészségügyi szakemberek nap mint nap titkos húsraktárakat lepleznek le. A lap információi szerint az egyik szlovák-magyar agrárminiszteri találkozón is szóba került már, hogy a magyarok "nem szeretnék", ha megismétlődnének a tavaly történtek, amikor az olcsó szlovák áruval "letörték" a hazai árakat. Bár még nem hallani híreket a szlovák sonkadömpingről, mégis várható, hogy északi szomszédunk húsosai 1-2 millió kiló füstölt árunak szeretnének piacot találni a húsvéti szezonban Magyarországon.

A Magyar Nemzet szerint a jelenlegi kétszeresére nőhet a vezetékes víz díja, amennyiben nem teremtik meg az ágazat tizenöt éve esedékes törvényi szabályozását. Egyre több önkormányzati közműcéget privatizálnak, ami tovább növeli az ivóvízellátás körüli zavart.

A Világgazdaság arról ír, hogy áprilisban minden olyan tőzsdei társaság megtartja közgyűlését, amelyik eddig nem tette meg, határozatot hozva arról, mennyi lesz ebben az évben a részvényeseknek fizetett osztalék. Az Állami Nyomda az elmúlt napokban döntött arról, hogy 510 forintot fizet ki minden részvényre.

Az OTP Bank becslése szerint, a lakossági hitelek állománybővülésének túlnyomó többségét az idén is devizahitelek hozzák - írja a Napi Gazdaság. Az ügyfelek zöme már számol a kockázatokkal is, az OTP által az elmúlt másfél hónapban folyósított hitelek több mint 40 százalékát árfolyamgarantált hitelek tették ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×