Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kósa: nincs eljárás Gyurcsány ellen, mert bűncselekményei elévültek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Debrecenben a nemzet bizalmáról beszélt Kósa Lajos fideszes polgármester, aki szerint a rendszerváltozás utáni miniszterelnököket tekintve "nem áll jól" az ország, van köztük \"milliárdos ügyeskedő\" is.

"Nem elég a hatalmat megszerezni, a nemzet bizalmát is el kell nyerni hozzá, e nélkül a hatalom gyenge, kapkodó, hamis" - fogalmazott a Kossuth-szobornál rendezett március 15-ei ünnepségen a politikus.

Petőfit idézve azt mondta, hogy a respublika jelszava a tiszta erkölcs, majd hozzátette: ha ez nincs meg, nincs köztársaság, nincs meg a nemzet bizalma, és ekkor a nemzet ügye rosszul áll.

Megvan-e a nemzet bizalma, a mostani rendszer, a mostani kormány iránt? - tette fel a kérdést, majd a 2004 decemberi népszavazásra utalva kijelentette: a magyar nemzet a kormány buzdítására mutatott hátat határon túli testvéreinek.

Ez nem jó út ahhoz, hogy a bizalom kialakuljon a mostani kormány iránt - tette hozzá Kósa Lajos.

A polgármester úgy vélekedett, hogy Magyarország csak a szimbólumok szintjén érte el, amit 1848-ban akartak: a demokráciát, a köztáraságot és a szabadságot.

A szónok felsorolta a rendszerváltozás utáni miniszterelnököket. Szavai szerint volt orvos-történész, pufajkás, diákvezér, aki 1989-ben a szovjet csapatok távozására szólított fel, besúgó ügynök és "milliárdos ügyeskedő, akit azért nem vonnak eljárás alá, mert elévültek a bűncselekményei".

Öt miniszterelnök, nem állunk valami jól - jelentette ki Kósa Lajos. Hozzátette: "a jog előtti egyenlőséget nem sikerült megteremteni (...), akinek van pénze, befolyása, az sok mindent megtehet".

A polgármester közölte: megvesztegethetetlen jellemre van szüksége ahhoz, hogy a nemzet bizalma meglegyen az országához, a kormányához.

"Magyarország sorsa csak ekkor fordulhat jobbra" - zárta megemlékezését a debreceni polgármester.