eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Duna alatt a Hajógyári szigetre

Közúti Duna-alagúton lehet majd behajtani a Bogdáni útról a Hajógyári szigetre - többek között ezt tartalmazza az az egyezség, amelynek fejében egy befektető 3500 fős konferenciatermet, szállodát és szabadidőközpontot építhet a sziget déli részén.

Lezárult az egyeztetés a Hajógyári-sziget beépítéséről a főváros és a III. kerület között. Sipos Gábor, Óbuda főépítésze az InfoRádiónak elmondta, hogy a sziget déli részén konferenciaközpont épülhet.

"Lezárult a szabályozási terv egyeztetése, pont került a tervezett konferenciaközpont méretével kapcsolatos vitára. A megállapodás szerint a létesítmény 3500 fős lesz" - közölte a kerületi főépítész.

Sipos Gábor hozzátette, hogy a fejlesztési terület a sziget déli egyharmadán terül el, és nem érinti azt a közhasználatú városi parkot, ahol a Sziget fesztivált rendezik.

A főbb számokról nyilatkozva közölte, hogy a volt hajógyári részen a legnagyobb beépíthetőség nem haladhatja meg a 30 százalékot, az épületek pedig legfeljebb a környező fák koronaszintjéig magasodhatnak.

A tervek szerint a területen a konferenciaközpont mellett szálloda és szabadidő-centrum lesz. Bekapcsolják a nemzetközi hajóforgalomba a sziget kikötőjét, és kibővítik a bevezető két hidat.
A beruházó Álomsziget Kft vállalja azt is, hogy a Bogdáni utat egy közúti alagúttal köti össze a sziget központjával a Duna alatt. A munka várhatóan egy év múlva kezdődik és 2012-ig tart.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×