eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Voksvadászat vagy tájékoztatás?

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője voksvadászatnak nevezte, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök a külföldön élő magyar állampolgároknak szavazásra felszólító levelet küldött.

Lendvai Ildikó a közszolgálati televízió reggeli műsorában úgy vélte: bár a választási esélyeket komolyan nem befolyásolja ez a levél, ám zavaró, mert a kettős állampolgárságról szóló népszavazás után voksvadászattá egyszerűsíti a határon túli magyarok számára a kérdést.

A szocialista politikus hangsúlyozta: nem törvénytelen, ha egy külföldön élő magyar állampolgár gyorsan szerez egy magyarországi lakcímet, de nem tisztességes, ha erre a két napra jelentkezik be. A frakcióvezető szerint az is kérdéses, honnan van a fideszes címlista.

A Fidesz külügyi kabinetjének vezetője ugyanebben a műsorban azt mondta: nem lepi meg, hogy Lendvai Ildikó idegenkedik a voksvadászattól, ugyanis a külföldi magyarok esetében valószínű, nem azért hagyták el Magyarországot, mert olyan gyümölcsöző volt az együttműködésük az MSZP elődpártjával.

Németh Zsolt hozzátette: a levelet azért küldték, mert Orbán Viktor fontosnak tartja, hogy tájékoztassa a külföldön élő magyarokat a szavazás menetéről.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×