eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Fidesz ismét benyújtja a garanciatörvényről szóló javaslatot

A Fidesz újra benyújtja az Országgyűlésnek a garancia-törvénycsomagot - mondta el Deutsch Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban. Az MSZP szerint a Fidesz korábbi blöffjeit ismételte meg.

A nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese közölte: a választásokig kidolgozzák a tb-járulék csökkentésre és a 14. havi nyugdíjra vonatkozó előterjesztést is.

Deutsch Tamás azt mondta, hogy javaslataikat egy törvényjavaslatban nyújtják be. Ez tartalmazza majd a nemzeti vagyonszerződésre, a garanciatörvényre, a luxusprofit letörésére, az áramár 10 százalékos csökkentésére, a munkahelyi garanciatörvényre, valamint a büntető törvénykönyv módosítására vonatkozó javaslatunkat.

Hozzátette: előterjesztésükben szerepel bizonyos gyógyszerek ingyenessé tétele is a három év alatti gyerekek és a 65 év felettiek számára.

Az Orbán-kormány által kialakított otthonteremtési rendszer visszaállítására vonatkozó törvényjavaslatot is benyújtják. Ezeket a javaslatokat legkésőbb a polgári kormány megalakulását követően, még 2006 nyarán be lehet vezetni - mondta el a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a javaslatokat Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vetette fel országértékelő beszélgetései során. Ezek fontos részét képezik a Fidesz programjának, amelyet február végén – március elején fogadnak el.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban azt mondta: a Fidesz korábbi blöffjeit ismételte meg a garancia-csomaggal. Burány Sándor szerint a Fidesz sokat hangoztatott elképzelései kidolgozatlanok.

A részletekről szólva a kormánypárti politikus kijelentette: éppen a Gyurcsány-kormány által bevezetett lakástámogatási rendszer tette lehetővé, hogy a kiskeresetű emberek is lakáshoz jussanak.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×