Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fidesz állami kedvezményeket ígér a fiataloknak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kormányra kerülése esetén Új Nemzedék Kártyát vezet be a Fidesz. Szijjártó Péter, a nagyobbik ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta, hogy a kártyával a fiatalok állami támogatásokat és különböző kedvezményeket vehetnének igénybe. Az SZDSZ és a Fiatal Baloldal nem támogatja az elképzelést.

Az ellenzéki politikus közölte: a kártyára a fiatalok társadalmilag hasznos tevékenységgel, például véradással, környezetvédelmi akciókban való részvétellel vagy nyelvvizsgával, sport- és tudományos eredményekkel, önkéntes közösségi munkával gyűjthetnének pontokat, és azokért cserébe kapnák a kedvezményeket.

A Fidesz tervei szerint az Új Nemzedék Kártya az általános iskola megkezdésétől a 30. életév betöltéséig járna.

Gusztos Péter szabad demokrata képviselő szerint felelőtlen erősíteni a fiatalokban azt a véleményt, hogy problémáik egyedüli megoldója az állam.

„Ez azt a szocialista, állampárti szemléletet idézi föl, amelynek felszámolására lenne szükség Magyarországon” – tette hozzá.

Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal elnöke az InfoRádióban úgy vélte: az Új Nemzedék Kártya agymosó jellegű törekvés, amely a Fidesz blöfflicitjéhez tartozik.

A Fidesz egy gazdálkodj okosan játékba akarja belekényszeríteni a fiatalokat, amelyben azok kapnak pontokat, akik a szervezet értékrendje szerint élik az életüket - jelentette ki Komássy Ákos.