eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Trükkös jutalmazás

Bonyolultabb szja-bevallás; Átépítik a ferihegyi terminálokat; Trükkös jutalmazás - címek a reggeli lapokból.

Népszabadság

A lap arról ír, hogy bonyolultabb lett a személyijövedelemadó-bevallás kitöltése. A különböző kedvezményeknél még az útmutató megértése is kihívás, mivel eltérőek a jövedelemhatárok, a kedvezménycsökkentő tételek és az egyéb korlátozó szabályok.

Két év alatt 17 százalékkal csökkent az Európai Unió támogatása Magyarországon – idézi az újság az Európai Bizottság megbízásából készült felmérést. A közvélemény-kutatás szerint 2003 őszén a megkérdezettek 56 százaléka jó, 10 százaléka rossz dolognak tartotta a magyar tagságot. Ez a két arány ma 39, illetve 14 százalék. A semleges nézeteket vallók aránya 18 százalékra emelkedett.

Magyar Nemzet

A Volán-társaságok költségei idén is meghaladják bevételüket, de a 2006-os üzleti tervük elkészítésénél a pozitív nullszaldót vehetik alapul. A lap úgy tudja: a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt. felkérte a társaságok vezetőit, hogy ebben az évben se tervezzenek veszteséget. A Volán-társaságok gazdálkodása szempontjából ennek azért van jelentősége, mert a szociális formában értékesített jegyek kivételével az államnak nem kell megtérítenie a menetdíjakkal nem fedezett kiadásokat, amit a közszolgáltatási szerződés egyébként lehetővé tesz.

Több Fejér megyei település éveken át egy alapítványon keresztül fizette a jutalmakat a hozzájuk tartozó intézmények vezetőinek és alkalmazottainak. Az önkormányzat így nem fizetett járulékot, a jutalmazottak pedig a személyi jövedelemadót „spórolták meg”.

Napi Gazdaság

A lap szerint az ezer forint alatti árú DVD-filmek tavaly megtörték a drága, nagy alkotások hegemóniáját. Ennek oka az, hogy egyre több háztartásban van DVD-lejátszó.

Világgazdaság

A Budapest Airport Rt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a következő 5 évben 65,5 milliárd forint fejlesztést hajtanak végre a Ferihegyi repülőtéren. Ennek nyomán a 2005-ös 8 millió helyett 12 millió utast fogadhat Ferihegy, és így a térség elsőszámú repülőtere lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×